IT-lösningar För Både Små och Stora Företag

Skräddarsydda företagslösningar för alla behov

Hkonsult arbetar med små eller medelstora företag och har lösningar för de flesta av era utmaningar inom IT. Vi vill gärna vara en helhetsleverantör som utan mellanhänder kan lösa era problem. Oavsett om det gäller hemsida, WIFI-nätverk eller programmering. Eftersom vi har sådan bred kompetens kan vi också föreslå heltäckande lösningar och identifiera problem skyndsamt vid felsökning. Vid fysiska uppdrag utgår vi från Helsingborg och tar gärna uppdrag i hela Skåne.

E-Post (365 och Gmail)

Det är väldigt viktigt att Ert företag har en stabil och fungerade e-postlösning. Nästan all företagskommunikation sker via e-post nuförtiden och det finns en uppsjö av olika lösningar för e-post beroende på behov och budget. Vi rekommenderar och arbetar mest med Google Gsuite (Gmail) och Microsoft Office 365 båda har olika fördelar och nackdelar. Vi hjälper givetvis även till med migrering av Er nuvarande e-post in i dessa system.

VPN

VPN eller Virtual Private Network har under senare tid blivit allt mer populärt för mindre företag. VPN innebär att ni kan ansluta till Ert företags resurser vart ni än sitter. Detta ger tillgång till bland annat skrivare och filserver på ett säkert sätt. Man kan ansluta individuella datorer till nätverket men också hela kontor på andra geografiska platser.

Filserver

Många företag har behov utav en filserver eller en molnbaserad lagring såsom dropbox. Fördelen med en filserver är många t.ex. hastigheten, tillgänglighet utan internet, total kontroll av säkerheten på era dokument och filer samt stora mängder lagring till ett lågt pris jämfört med molnlagring.

Vi konfigurerar, optimerar, administerar, underhåller och ansvarar gärna för backup av Er filserver. Om ni instället har behov av molnlagring hjälper vi gärna till med denna konfigurationen också.

Trådlöst Nätverk (WIFI)

Många företag har behov av ett snabbt nätverk, inte minst ett snabbt och stabilt trådlöst nätverk nu när det praktiskt taget tagit över det trådbundna nätverket. Vi erbjuder trådlösa mesh-nätverk som ger dig full täckning vart du än sitter på kontoret med hastigheter som kan överskrida trådbundna nätverk. Dess nätverk är också otroligt stabila då enskilda delar kan försvinna utan att påverka nätverket. Detta kan exempelvis möjliggöra uppdatering av mjukvara under kontorstid utan avbrott.

Vi underhåller också gärna ert trådlösa nätverk med uppdateringar och optimering. Vi rekommenderar och arbetar främst med Ubiquiti unifi eller Cisco.

Hosting (hemsida eller verktyg)

Vi arbetar gärna med molnbaserade servrar för hosting av t.ex. hemsidor eller andra verktyg. Med vår tjänst serverförvaltning tar vi fullt ansvar för servern och placerar denna i amazon’s moln. Vi kan även förvalta eller hjälpa till med konfiguration, uppdateringar och felsökning på befintliga servrar.

IT-Rådgivning / Projektledning

Med en väldigt lång erfarenhet inom IT kan vi erbjuda rådgivning inom nästan alla IT-områden. Vare sig det gäller inköp av hårdvara, konfiguration av servrar eller brandsläckning av problem. Vi projektleder även it-projekt med stor kunskap och förståelse för utmaningarna det kan innebära.

Lets Talk!

© HKonsult AB | 559378-0538