Wordpress & Woocommerce Konsult i Helsingborg

WordPress & Woocommerce Specialist i Helsingborg

Vi har arbetat som konsulter inom wordpress och woocommerce i över 10 år och anser att dessa två plattformar är dom bästa och mest utvecklade på marknaden just nu.

Vi har möjlighet att hjälpa er med alla delar av det tekniska gällande wordpress och woocommerce. Exempelvis installation, underhåll, felsökning, optimering av hastighet, programmering av plugins och hosting. Vi har även ett bibliotek med plugins som vi kan rekommendera för olika ändamål.

Underhåll & Hosting av WordPress & Woocommerce

Det är viktigt att underhålla sin wordpress-installation regelbundet för att inte vara sårbar för attacker och buggar. Därför erbjuder vi underhåll som en tjänst där våra it-konsulter varje månad ser till att uppdatera er installation med den senaste versionen av wordpress, woocommerce och plugins.

Utöver uppdateringar ser vi också till att regelbundet göra backup på Er hemsida om olyckan skulle vara framme.

En annan viktig del som många förbiser är hosting av Er hemsida. Vi rekommenderar alla hemsidor som är viktiga för verksamheten att ha en egen server för hosting. Detta av flera anledningar men främst av säkerhet och prestanda. Hemsidor som läggs på webbhotell är sårbara utav andra kunder på webbhotellet man delar. Kontakta mig gärna gällande detta så förklarar jag ingående.

Optimering av WordPress & Woocommerce

Många har en felaktig uppfattning om att wordpress oundvikligen gör en hemsida långsamt. Detta är fullständigt felaktigt, istället beror hastigheten på hur mycket nödvändig och icke nödvändig kod som används på hemsidan. Det är väldigt vanligt att man använder sig av plugins för att snabbt få en lösning på olika problem i wordpress. Oftast innehåller dessa plugins väldigt många olika funktioner trots att man endast använder en bråkdel. När alla dessa funktioner måste laddas i wordpress både på sidor som använder dom och inte så blir wordpress långsamt.

Vår filosofi är att programmera så mycket som möjligt själva så att onödig a funktioner och css-kod inte laddas. Dessutom använder vi oss utav verktyg som hjälper oss rensa bort onödiga funktioner, exempelvis brukar vi se till att kunder som använder woocommerce endast får dess funktionalitet laddad på de sidor där e-handelslösningen används. Vi ser också till att inte ladda flera olika versioner av samma css-bibliotek och på så vis kan vi leverera en hemsida eller e-handelslösning som är väldigt responsiv och snabb. Detta medför även högre ranking på t.ex. google.

Ett exempel på hemsida med wordpress och woocommerce som vi både byggt och optimerat är laxflugor.nu vars laddningstid slår de flesta woocommerce-sidor på marknaden.

Integrationer / Plugins till WordPress

Oftast kan det vara smidigt att integrera sin wordpress/woocommerce-installation med olika andra system såsom bokföringsapplikationer eller ordersystem. Våra it-konsulter har möjlighet att programmera specialanpassade integrationer / plugins t.ex. automatiskt orderflöde och fakturering från woocommerce till fortnox. Eller specialanpassade plugins efter ert önskemål.

Migrering av WordPress & Woocommerce

Vi har migrerat tusentals hemsidor från och till olika plattformar och utför gärna denna tjänsten gratis till kunder eller blivande kunder. Genom att utnyttja avancerade funktioner i DNS och inkrementell fil och databaskopiering så kan vi migrera även dom viktigaste hemsidorna med väldigt knappa om inte omärkbart driftstopp. Givetvis testar vi också din hemsida på den nya plattformen innan migrering sker.

Certifikat (SSL) till WordPress

Nuförtiden är det nästintill ett krav att använda sig utav en säker anslutning till hemsidan. Det är extra viktigt om man hanterar e-commerce och uppgifter om kunder. Dessutom är det en stor fördel i sökmotorer då Er hemsida hamnar före de utan kryptering. Våra it-konsulter kan konfigurera och tillhandahålla både gratis certifikat från LetsEncrypt och återförsälja certifikat med försäkring.

Sökmotoroptimering för er hemsida

Det är en stor fördel att hamna långt upp i sökmotorerna, inte minst ekonomiskt då behovet av köpt reklam minskar. Vi har lång erfarenhet av sökmotoroptimering och vet exakt hur ni skall utforma hemsidan för att nå de resultat ni önskar. För hemsidor som baseras på wordpress använder vi oss utav RankMath för att ge Er hemsida de tekniska fördelar som krävs för hög placering. Utöver detta handlar det mycket om en strategi för utformning av hemsidan.

Lets Talk!

© Copyright 2021 HKonsult EF